Blog

Mijn nieuwsbrieven

Blog

Mijn nieuwsbrieven

Een leeg blad …

 

Voor mij ligt een leeg blad voor deze nieuwsbrief. En na zo’n lange vakantie heb ik wat moeite met opstarten. Niet omdat ik geen zin zou hebben maar omdat zo’n lange vakantieperiode als vanzelf andere aspecten in mij aan het werk zet. In mijn vakanties is dat vaak de ‘Handwerker’, zoals ik hem noem. Een talent in mij dat ook zo nu en dan aandacht verlangt. Ik moet van tijd tot tijd gewoon iets met mijn handen maken.

En dan nu weer terug naar mijn ‘Muziekmaker’. Dat vergt wat omschakeltijd.
Die Muziekmaker is verbonden-, werkt vaak samen, met mijn Begeleider, Schrijver en Filsosoof. Waar de Handwerker voornamelijk een talent voor mijzelf is, zet ik dat laatste groepje talenten vooral in bij mijn contact met de buitenwereld en wat ik daar doe. Het zijn twee verschillende kanten van mij die voortkomen uit het unieke stel talenten dat ik ben.
Voorgaande is geschreven vanuit de methodiek die het Talentenspel hanteert om een beeld van jezelf te maken. Je benoemt je twaalf talenten met archetypische beelden en plaatst ze in een context. Het helpt mij om me bewust te zijn van wat mijn handelen beïnvloedt.

Sinds anderhalf jaar ben ik gecertificeerd Talentenspelcoach. Het is mijn wens om daar dit jaar meer mee te gaan doen en dan vooral in de combinatie met stembevrijding. Ik heb inmiddels de ervaring dat de twee elkaar enorm aanvullen en versterken.
Op mijn nieuwe website heb ik er veel ruimte voor ingericht zonder dat ik nog precies weet wat er gaat komen. En dat is precies waar Talent om vraagt: geen zekerheden, voorbedachte rade of uitgewerkt plan. Alleen een leeg blad vol hoop en nieuwsgierigheid.
Misschien wil je er eens gaan kijken en wordt je nieuwsgierig hoe dat voor jou zou zijn. En misschien meld je jezelf wel als geïnteresseerde, zonder verplichting en zonder dat je al weet wat het is.

En een vol blad…

En verder staat de agenda weer vol met de bekende terugkomende activiteiten. Het mantrazingen in de Kapel van het JBZ is er zo een waar mijn talenten zich bij verkneukelen. Samen zingen in de onzekerheid wat het gaat worden en de zekerheid dat het goed is zoals het wordt. En niet te vergeten de dagworkshop waar je een dag lang in een groep stembevrijding kan beleven.
Ik hoop je dit seizoen vaak te mogen begroeten!

  • Op vrijdag 28 september ben je weer welkom bij de prachtige mantrazingavonden in de Kapel van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Misschien ken je nog iemand die je zo’n avond wel gunt. Hopelijk stuur je deze nieuwsbrief dan door.
  • Stappen zetten om los te komen van zekerheden die je belemmeren kan in de dagworkshop stembevrijding van zaterdag 6 oktober.

Overige data najaar 2018 – PUUR – Mantrazingen in het Jeroen Bosch:
vrijdag 26 okt, vrijdag 23 nov, vrijdag 21 dec.

Tijd:                    van 20.00 tot 22.00
Locatie:              Kapel van het Jeroen Bosch Ziekenhuis
Adres:                Henri Dunantstraat 1, ‘s-Hertogenbosch
Entree:              € 10,-  per deelname
Aanmelden:     Niet verplicht maar wel fijn voor mijn voorbereiding

Hartelijke groet,
Wim Stokwielder


Andere actuele activiteiten

  • KnipKaartKoor op dinsdagavonden in Den Bosch en op donderdagavonden in Waalwijk. Data in agenda website.
  • PUUR – Mantrazingen in de Hasseltse Kapel in Tilburg. De volgende gelegenheid is op vrijdag 5 oktober
  • ZIELSVEEL – Zingen in hartje Breda – vrijdag 21 september – Aanmelden bij www.marjobrenters.nll

Vorige nieuwsbrieven

Ik heb het nog nooit gedaan… dus ik denk dat ik het wel kan

Het zou zomaar pedant of arrogant over kunnen komen als je niet weet dat de woorden tot ons komen via Astrid Lindgren’s Pipi Langkous. De kinderserie laat de tegenstelling zien van een vrijgevochten meisje dat opgroeit zonder de opvoeding van goedbedoelende ouders en...

Blues… omdat er altijd hoop is

There’s a leak in this old building,  And my soul has got to move. Lekker zinnetje! En zo’n prachtige, compacte metafoor die je geheel naar eigen believen kunt invullen. Het kan èn heel groot èn heel klein. Voor mij gaat het hier over inspiratie, of liever, het...

Hoppetee, vooruit met de geit

Er is licht in een mens van licht, En zo iemand verlicht de hele wereld. Als hij niet straalt, is hij duisternis. (Thomas Ev. *) Wat er eigenlijk staat is: als je denkt dat je er nog niet bent, niet aan toe bent, je beter nog even kunt wachten...