Blog

Mijn nieuwsbrieven

Blog

Mijn nieuwsbrieven

Zingen is pure overvloed

‘Zingen uit louter vreugde is het mooiste’ liet ik Toon in de vorige nieuwsbrief zeggen. Je kan natuurlijk ook zingen over een tekort of gemis. Maar dan is het nog steeds overvloed die er uit wil. Daarom is het ook zo lekker èn gezond zoals de laatste tijd van alle kanten wetenschappelijk wordt onderbouwd.
Zingen is: jij die gehoord wil worden in de overvloed die in je is.

Meestal is 80 % van de deelnemers aan mijn activiteiten vrouw. Wat is dat toch bij ons mannen dat wij ons zo moeilijk tot zingen laten verleiden. Jammer! Ik weet namelijk zeker dat onze mannenziel ook wil zingen.
Afgelopen zaterdag begeleidde ik mijn goede collega Alexander Poels bij een mannenworkshop stembevrijding. Allemaal mannen die een overdosis te zingen hadden. En òf daar gezongen werd. Ieder zijn eigen vreugde, verliefdheid, rouw of andere overvloed; zingend gedeeld met 12 broedermannen tussen de 19 en 78 jaar. Dat is indrukwekkend. Zingend worden wij plotseling broeders. ‘And you’ll never walk alone’.

En zo is het ook met de overvloed van de zomer. Die wil gezongen worden. Luister maar naar de luidruchtige vogels nu. Eerst hebben ze zonder terughoudendheid het ouderschap van moeder natuur aanvaard en volbracht en nu het werk er zo goed als op zit komt de uitbundigheid van het leven zelf aan de beurt, mannen voorop, zingen, zonder enige terughoudendheid! Vanavond zit hij er weer, de merelman, op het puntje van het dak. Luister maar.

En ook in jou zit zo goed als zeker overvloed die naar buiten wil. Het kan nog voor de zomervakantie begint. Kom naar de prachtige kapel van het Jeroen Bosch en neem een man mee. Speciale aanbieding deze laatste keer voor de vakantie: MANNEN HALF GELD.

En als je je terughoudendheid in zingen wilt onderzoeken kan je nog mee doen aan de dagworkshop stembevrijding op 22 juni in Vught. Er zijn nog drie plaatsen beschikbaar. We zijn ook al aan het werven voor de nieuw jaargang Stem van de Ronde Tafel. Die start in oktober. Maandagavond 24 juni willen we een eerste info-avond houden. Geef je vrijblijvend op als geïnteresseerde en we houden je op de hoogte.

Nieuwe data najaar 2019:  Vrijdagavonden 20 sept, 25 okt, 22 nov en donderdag 19 dec
Tijd:                    van 20.00 tot 22.00
Locatie:              Kapel van het Jeroen Bosch Ziekenhuis
Adres:                Henri Dunantstraat 1, ‘s-Hertogenbosch
Entree:               € 10,-  per deelname
Aan​melden:     Niet verplicht maar wel fijn voor mijn voorbereiding

Hartelijke groet,
Wim Stokwielder

Vorige nieuwsbrieven

Zingen is zinvol

Om deze stelling te onderbouwen laat ik graag Toon aan het woord. Want als die het zegt…: “ Je kunt zingen voor anderen èn je kunt zingen voor jezelf. Het is allebei zinvol. Zingen uit louter vreugde is het mooiste. Ik wil niet zeggen dat er...

Wat is mooi…

  Bron van Zijn, die ik ontmoet, In alles wat mij ontroert.* Onlangs reed ik naar huis van een workshop die ik gaf en het volgende zinnetje ging aldoor door mijn hoofd: 'wat is het toch fijn om ongegeneerd te genieten van je werk' . Het zit hem dan vooral in dat...

Zingen begint bij zingen… Hallelujah!

Afgelopen tijd heb ik bij verschillende gelegenheden introductieworkshops stembevrijding gegeven. Boeiend altijd om ‘mysteryguest’ te zijn, uitgenodigd om de gasten te verrassen met het feit dat ‘we gaan zingen’. Vaak slaat bij de aankondiging van de verrassing de...

Nieuwsbrief

Met elke maand een inspirerende nieuwsbrief houden we je graag op de hoogte van onze activiteiten.

KLIK HIER om je aan te melden

Je bent succesvol aangemeld. Eerdere nieuwsbrieven kun je teruglezen op de Blog-pagina

Nieuwsbrief

Met elke maand een inspirerende nieuwsbrief houden we je graag op de hoogte van onze activiteiten.

KLIK HIER om je aan te melden

Je bent succesvol aangemeld. Eerdere nieuwsbrieven kun je teruglezen op de Blog-pagina