Zangwerk Atelier

cursus stembevrijding

opera1Zingen is geen KUNST

Zingen is geen KUNST. Je kunt het er wel van maken maar dat ìs het niet. Zingen is voor iedereen weggelegd, ook jij kunt zingen als geen ander. Kùnnen zingen is eigenlijk helemaal geen punt. Iedereen heeft het instrument in huis. Belangrijker is: hoe vrij ben je om het daadwerkelijk te doen.

Stembevrijding is een weg van niet zingen, of bevangen zingen, naar vrijelijk zingen door er in een veilige omgeving toe verleid te worden het te gaan doen, ongeacht hoe het klinkt. Het kan pas beter worden als je het gaat doen. Niet kùnnen zingen bestaat niet, niet durven zingen wel. Zingen geeft lucht. Vrij leren zingen is ook een hele opluchting voor geoefende zangers.

Uitgangspunt is: je hebt een stem dus je hebt alles in huis om te zingen. Ten tweede: je bent al ver genoeg. We gaan voorbij aan de techniek, voorbij aan de overtuiging dat je eerst zuiver moet kunnen zingen om het te mogen doen, voorbij aan het doel dat zingen moet leiden tot een sjiek gezongen lied. Om te beginnen gaan we eerst op zoek naar jouw stem. Op zoek naar de eerste onbevangen toon, dan de tweede, een derde… en wie weet waar dat toe leidt.

Kun je al zingen maar heb je het gevoel dat je nooit je hoogste lied zingt, dat je nooit echt vrij klinkt en altijd peentjes zweet bij dat stukje solo dat je toch zo graag wil doen. Stembevrijding leert je om je eigen lied te zingen, zoals geen ander. Dat is altijd mooi, als vanzelf.

Hoe ziet de cursus eruit.

Je bent in een kleine groep van minimaal zes tot maximaal twaalf personen.
Er wordt géén gebruik gemaakt van bladmuziek. ‘Er komt geen noot aan te pas’. De weg die we gaan is: je veilig voelen en uitgenodigd worden om te zingen. We gebruiken eenvoudige muziekjes en improvisatie als materiaal. Je krijgt licht huiswerk mee om thuis te oefenen.

Duur van de cursus.

De cursus omvat zeven bijeenkomsten.
Er is momenteel geen cursus gepland
Informatie of aanmelding via:
Tel: 06-42979368 (Wim Stokwielder)
Het informatie/ aanmeldformulier : Klik hier
Prijs: € 195,-