Zangwerk Atelier

Mantrazingen

Zingen reikt naar de ziel waar woorden niet meer komen. Daar waar alleen je adem nog kan komen om op te halen wat er te zingen valt. Stil worden, je longen vol laten stromen en je stem het werk laten doen zonder tussenkomst van je hoofd.

Zingen zonder dat het iets van je vraagt, zonder dat het iets moet worden, zonder de druk van goed of fout. Wat dan overblijft is PUUR, zingen om het zingen. En dan afgewisseld met stiltes om de muziek die als het ware vanzelf is ontstaan, na te laten klinken in je zelf.

Op diverse plaatsen organiseer ik mantra-zangavonden of word door anderen uitgenodigd om zo’n avond (mede) te verzorgen. Regelmatig terugkerend zijn PUUR – Mantrazingen in de Hasseltse Kapel in Tilburg, PUUR – Mantrazingen in de kapel van het JBZ in Den Bosch, ZIELSVEEL in de Lutherse kerk in Breda,

We zingen eenvoudige mantra’s begeleid op piano en gitaar. Onze geest houdt van eenvoud. Daarin schuilt de magie van het zingen van mantra’s: toewijding aan de eenvoud van de geest. Voor een oprechte klank is geen zangscholing vereist, geen goed je best doen. Puur en alleen jouw stem, precies zoals die nu is, meer is niet nodig.

We hangen géén spirituele of religieuze richting aan. De liederen komen uit allerlei culturen en tradities, die in wezen allen over hetzelfde spreken. Er is geen verplichting, er is niets voorgeschreven dat je zou moeten voelen of geloven. Dàn kunnen we ons openen voor de soms magische momenten waarop in de muziek heelheid en éénheid voelbaar zijn.

In de subpagina’s kun je over de verschillende mantra-zangavonden lezen en je direct aanmelden voor een van de avonden.