Stem van de Ronde Tafel

Stemverheffing en Talentontmoeting


Talent, h
oe breng ik dat de wereld in,

Sta ik aan het roer.

Stem van de Ronde Tafel

Stemverheffing en Talentontmoeting

Mijn Talent,
hoe breng ik dat de wereld in,
en sta ik aan het roer.
Deze leergang gaat over talent (wie ben ik?) en eigen leiderschap (hoe gebruik ik dat?). Met het Talentenspel laten we je ontdekken welke eigenschappen jou tot een unieke mens maken.

Met Stembevrijding gaan we op zoek naar jouw eigen geluid, de stem van jouw eigenheid. Hoe klinkt jouw stem als je naar buiten brengt wat van binnen leeft? Zingen brengt je direct bij je kern en maakt jou zichtbaar en hoorbaar, precies zoals je bent. Dat maakt werkelijk contact met de ander mogelijk. Daar vrij in zijn geeft je meer zelfvertrouwen en is een forse stap in je persoonlijk groeiproces.

Wat je in deze cursus verwerft is bewustwording van je talent, gaan staan voor wie je bent en heldere keuzes maken om jouw bestemming te leven. Je maakt ruimte voor jouw verhaal en treedt daarmee in contact met de ander.

Kortom: een investering in het ‘work in progress’ dat jij bent.

Koningsschap

Koning Arthur en de ridders van de Ronde Tafel gaat over een groep die zich rond één leider verenigt om een hoger doel te ver-wezenlijken. In het geval van Koning Arthur is dat doel het vinden van de Heilige Graal. Waarbij de Graal staat voor zingeving, voor het hogere doel.

Dit verhaal heeft een universeel karakter, het verbeeldt herkenbare levenslessen en transformatieprocessen, evenals de moei-lijkheden die de personages moeten over-winnen.

Je kunt zo’n verhaal lezen alsof het over jou gaat. De personages in het verhaal verbeel-den dan de waarden die jij in jezelf herkent, en jouw levensweg wordt er als het ware in gereflecteerd.

Wij hebben de mythe van koning Arthur gekozen als beeld voor deze cursus. Ontdek welke twaalf ridders of edelvrouwen (talenten) aan jouw eigen ronde tafel zitten. Rond welke heilige graal hebben zij zich verenigd? Waar leidt jouw levensweg heen en, heel belangrijk, wie heeft daarbij de leiding?

Talentenspel & Stembevrijding

In het Talentenspel maak je kennis met jouw twaalf talenten. De combinatie van deze talenten maken jou tot de unieke mens die je bent. Je onderzoekt en leert op een wezenlijk niveau wie je bent en waarvoor je bedoeld bent. Dat is een fascinerend proces; opeens blijken er woorden te zijn voor wat je diep van binnen allang wist!

Dat is nog niet alles. Om jouw talenten te leven, moet je jezelf laten horen en zien. Hiervoor zetten we Stembevrijding in. Je stem is het meest directe instrument om jezelf te laten horen. Hoe vrij ben je daarin, en welke stappen kun je zetten om meer ruimte te maken voor wie jij bent?

Het is een intensief en zeer vervullend proces om jezelf steeds meer ruimte aan jouw eigen Ronde Tafel te gunnen. Zodat jijzelf de leider van jouw talenten wordt en weet hoe je deze kunt inzetten.

Graag introduceer ik mijn ervaren collega Marjo Brenters, die bij deze training haar talenten bij de mijne voegt.

Marjo Brenters – Taalkunstenares en Stembevrijder

De leidraad in mijn werk is: kom maar in het licht! Ik begeleid je bij het vinden en versterken van je eigenheid, je diepere wezen. Alles mag er zijn, er is niets dat niet zo bedoeld is. En dat alles is muziek, die je moeiteloos zingend naar buiten kunt brengen. Het stemt mij steeds weer dankbaar daar getuige van te mogen zijn.

Data en locaties

De leergang start in februari zat. 29 febr. 2020

Trainingsduur
– Zeven groepsbijeenkomsten van één dag
Bovendien:
– Individueel traject Talentenspel 2 x 2 1/2u
– Individuele les Stembevrijding 1 u
Trainingsdagen:
De cursusdagen duren van 14.00 – 21.00 op vrijdag en van 10.00 – 17.00 op zaterdag
zat 29 feb – vrij 13 maart – zat 4 apr – vrij 24 apr – vrij 15 mei – zat 6 jun – zat 20 jun.
Locatie
:  Fort Isabella – Vught (ovb)
Deelnamemin. 6 en max. 12 deelnemers
Kosten
: € 895,- (Er is geen BTW-plicht voor deze cursus)
Mogelijk is er bij je werkgever een bijdrage beschikbaar in het kader van persoonlijke ontwikkeling; in CAO’s heet dit vaak het POB-budget. Soms zijn de kosten als scholing aftrekbaar van de belasting.

Info-avond:
Er is nog plaats voor deelname. Op 10 febr. houden we een informatie-avond. Die is gratis en vrijblijvend. Met het onderstaande formulier kan je je aanmelden.

Aanmelden

Kies een optie of laat een bericht achter

3 + 7 =

Ervaringen

” Deelnemen aan Stem van de Ronde Tafel heeft mijn leven verrijkt. Ik heb een waarachtige ontmoeting mogen ervaren met mezelf; een sluier is opgelicht en heb helderheid gekregen in wat mij ten diepste beweegt!
Door het talentenspel heb ik mijn talenten leren kennen en ben daardoor bewuster geworden van mijn drijfveer en levensmissie. Door het zingen en ontdekken hoe ik mijn stem gebruikte en hoe het  anders mag was een wonderbaarlijke ervaring. Ik had nooit gedacht dat ik mijn stem kon laten horen als nu en hoe dit mijn houding in de wereld heeft veranderd.  Machtig mooi om in andermans ogen te zien dat ik goed ben zoals ik ben.

Wim en Marjo nemen je stap voor stap mee in de wereld van zingen, talenten gebruiken en verdieping in levensvragen en creëren een veilige omgeving, waardoor het uiten van wat je beweegt en je stem laten horen heel toegankelijk is. Om dit samen met anderen te mogen meemaken schept een band en de ontmoeting is voor altijd besloten in het hart!  Deze leergang opent deuren, die anders gesloten waren gebleven “.

Deelnemer jaargang 2019 voorjaar

Het afgelopen halfjaar is mijn ziel weer gaan zingen.Verbazing  over de kracht en emotie van mijn stem. Een oud verlangen kwam terug en weer waar gemaakt. De leergang is helend en bevrijdend.

Deelnemer jaargang 2019 voorjaar

“Meedoen aan de Stem van de Ronde Tafel heeft me meer zelfvertrouwen gegeven en zelfbewuster gemaakt. Ik durf nu te zingen, ik heb er fijne mensen leren kennen en er zijn nieuwe vriendschappen ontstaan”.

Deelnemer jaargang voorjaar 2019