lessen, workshops en cursus

Stembevrijding

Uitdragen wat je in je hebt en daarvoor gehoor vinden bij je omgeving is een basisverlangen van iedereen.

Stembevrijding kan je helpen recht te doen aan dit verlangen. Het gaat dan over het bevrijden van de persoon achter de stem. In een veilige omgeving verleid worden om te zingen helpt je op weg; je stem leren verheffen in de zachtheid van zingen maakt woorden overbodig.

Stem
bevrijding

Wat is stembevrijding

Gaat over ruimte nemen voor je verhaal of lied en daarmee in contact treden met de ander; het ontdekken van de eigenheid van je stem en jouw authenticiteit daar in. En vervolgens vrijer worden van de gedachten: ‘is wat ik laat horen wel van belang‘, ‘willen ze mij wel horen’. Niet kúnnen zingen is dus veel vaker niet durven zingen!

Stembevrijding gebruikt zingen als middel om de bevangenheid aan deze gedachten te ervaren en in het gezicht te kijken. Herkenning en erkenning ervan, ervaren in de zachtheid van zingen, zijn een flinke stap op weg naar vrijheid, onbevangenheid.

De zang komt altijd als vanzelf tot stand. Je zangvaardigheid is niet van belang. Het gaat zelden over zangtechniek. Zelfs voor goefende zangers is er met stembevrijding nog een wereld aan vrijheid te ontdekken.

Workshops, lessen en cursus

maximale toegankelijkheid – zangervaring is niet van belang

Dagworkshop

De dagworkshop ‘Hoor mij nou’ biedt de mogelijkheid om stembevrijding aan den lijve te ervaren. In een groep van minimaal zes tot maximaal twaalf personen gaan we op zoek naar en werken aan je meest authentieke stemgeluid, het geluid dat helemaal bij jou hoort en waarmee je het best gehoord wordt.

Individuele lessen

Voordat je met je zingen een groep instapt kun je de behoefte hebben om de eerste stappen in een veilige één op één situatie te zetten. Een serie individuele lessen kan je op weg helpen.

Stem van de Ronde Tafel

Stem van de Ronde Tafel is een heuse leergang van enkele maanden. Deze leergang gaat over talent (wie ben ik?) en eigen leiderschap (hoe gebruik ik dat?). Met het Talentenspel laten we je ontdekken welke eigenschappen jou tot een unieke mens maken. Met Stembevrijding gaan we op zoek naar jouw eigen geluid, de stem van jouw eigenheid. Hoe klinkt jouw stem als je naar buiten brengt wat van binnen leeft?