Roep vanaf de daken van jullie huizen,
Wat jouw oren gehoord hebben.
Want niemand steekt een lamp aan,
En verbergt die onder een korenmaat of een verborgen plaats.
Maar zet de lamp op een voet opdat iedereen die komt en gaat,
Het licht zal zien.

(Thomasevangelie, logion 33)

Deze aanmoediging is al 2000 jaar oud, van niemand minder dan Jezus zelf. Niet om je te verleiden tot een geloof of religie, geen aanmoediging om je terug trekken in vroomheid. Nee, een oproep om te ontdekken wat je hier te doen hebt en daar vervolgens gehoor aan geven.
Als dat geen goed voornemen voor het nieuwe jaar is!

Onze cursus Stem van de Ronde Tafel gaat helemaal hierover. Ontdekken en ontmoeten van de onvermoede talenten in jou. Daar vervolgens stem aan geven en een doel voor vinden in jouw eigen leefwereld; in je gezin, je werk of waar dan ook. Geen verheven theorieën maar een weg direct gekoppeld aan de dagelijkse praktijk. Om het licht van jouw lamp te ontdekken en op een voet te zetten zodat ieder die komt en gaat het zal zien.

Het gaat over jouw talent (wie ben ik?) en jouw eigen leiderschap (hoe gebruik ik dat?). Met het Talentenspel laten we je ontdekken welke eigenschappen jou tot een unieke mens maken.
Met Stembevrijding gaan je op zoek naar jouw eigen geluid, de stem van jouw eigenheid. Hoe klinkt jouw stem als je naar buiten brengt wat van binnen leeft? Zingen brengt je direct bij je kern en maakt jou zichtbaar en hoorbaar, precies zoals je bent. Dat maakt werkelijk contact met de ander mogelijk. Daar vrij in zijn geeft je meer zelfvertrouwen en is een forse stap in je persoonlijk groeiproces.

Je verwerft bewustwording van je talent, te gaan staan voor wie je bent en heldere keuzes maken om jouw bestemming te leven. Je maakt ruimte voor jouw verhaal en treedt daarmee in contact met de ander. En vervolgens roep je van het dak van jouw huis wat jouw oren gehoord hebben… Kortom: een goed voornemen voor 2020 in het ‘work in progress’ dat jij bent.

Nieuwsgierig? Je kunt er al meer over lezen op mijn website en op 14 januari houden we een informatieavond in Breda. Die is vrijblijvend en gratis toegankelijk.
Hopelijk ben je geïnteresseerd en wil je er bij zijn. Je bent van harte welkom.

Een fijne jaarwisseling en een heel goed Nieuwjaar gewenst.

Hartelijke groet,
Wim Stokwielder

Vorige nieuwsbrieven

Ode an die Freude

Dit jaar is het Beethovenjaar. De 250e verjaardag van de grootste componist van de 19e eeuw. Wat Van Beethoven zo speciaal maakt is zijn volledige onafhankelijke geest. Hij wenste zich niet te conformeren aan ‘hoe het hoorde’ maar liet zich volledig leiden door ‘wát...

Zingen ontwapent!

Wat Kerstavond 1914. Rond zeven uur knippert Albert Morren met z’n ogen. Wat ziet hij nu vanuit zijn loopgraaf aan de frontlinie. Aan de overkant, in de andere loopgraaf doet de vijand lichtjes aan. Dan fakkels en vervolgens zelfs kerstbomen. Er klinkt het Stille...

Via de spiegel kan je naar binnen

 Genoeg is genoeg. Meestal een uitspraak als het al veel te lang, veel te veel is geweest. Het enorme aantal burn out klachten en stressgerelateerde problemen komt hieruit voort; uit het grenzeloos meer moeten, of vooral, denken dat je zou moeten. Het gaat dan...