‘Zingen uit louter vreugde is het mooiste’ liet ik Toon in de vorige nieuwsbrief zeggen. Je kan natuurlijk ook zingen over een tekort of gemis. Maar dan is het nog steeds overvloed die er uit wil. Daarom is het ook zo lekker èn gezond zoals de laatste tijd van alle kanten wetenschappelijk wordt onderbouwd.
Zingen is: jij die gehoord wil worden in de overvloed die in je is.

Meestal is 80 % van de deelnemers aan mijn activiteiten vrouw. Wat is dat toch bij ons mannen dat wij ons zo moeilijk tot zingen laten verleiden. Jammer! Ik weet namelijk zeker dat onze mannenziel ook wil zingen.
Afgelopen zaterdag begeleidde ik mijn goede collega Alexander Poels bij een mannenworkshop stembevrijding. Allemaal mannen die een overdosis te zingen hadden. En òf daar gezongen werd. Ieder zijn eigen vreugde, verliefdheid, rouw of andere overvloed; zingend gedeeld met 12 broedermannen tussen de 19 en 78 jaar. Dat is indrukwekkend. Zingend worden wij plotseling broeders. ‘And you’ll never walk alone’.

En zo is het ook met de overvloed van de zomer. Die wil gezongen worden. Luister maar naar de luidruchtige vogels nu. Eerst hebben ze zonder terughoudendheid het ouderschap van moeder natuur aanvaard en volbracht en nu het werk er zo goed als op zit komt de uitbundigheid van het leven zelf aan de beurt, mannen voorop, zingen, zonder enige terughoudendheid! Vanavond zit hij er weer, de merelman, op het puntje van het dak. Luister maar.

En ook in jou zit zo goed als zeker overvloed die naar buiten wil. Het kan nog voor de zomervakantie begint. Kom naar de prachtige kapel van het Jeroen Bosch en neem een man mee. Speciale aanbieding deze laatste keer voor de vakantie: MANNEN HALF GELD.

Vorige nieuwsbrieven

Veel goede voornemens

Roep vanaf de daken van jullie huizen, Wat jouw oren gehoord hebben. Want niemand steekt een lamp aan, En verbergt die onder een korenmaat of een verborgen plaats. Maar zet de lamp op een voet opdat iedereen die komt en gaat, Het licht zal zien. (Thomasevangelie,...

Zingen ontwapent!

Wat Kerstavond 1914. Rond zeven uur knippert Albert Morren met z’n ogen. Wat ziet hij nu vanuit zijn loopgraaf aan de frontlinie. Aan de overkant, in de andere loopgraaf doet de vijand lichtjes aan. Dan fakkels en vervolgens zelfs kerstbomen. Er klinkt het Stille...

Via de spiegel kan je naar binnen

 Genoeg is genoeg. Meestal een uitspraak als het al veel te lang, veel te veel is geweest. Het enorme aantal burn out klachten en stressgerelateerde problemen komt hieruit voort; uit het grenzeloos meer moeten, of vooral, denken dat je zou moeten. Het gaat dan...